zondag 10 mei 2015

Het nieuws

In huize "is Full of Life" is het laatste tijd erg druk.

Zo hebben we een nestje grootgebracht van Beryl x Bassou. Geweldige pupjes en leuke baasjes allemaal. Wij zijn heel tevreden, wat een leuke pups waren dat.
Op mijn website en deze blog heb ik er weinig over verteld, de reden is dat ik een groep op Facebook heb gemaakt voor alle nieuwe baasjes en dat daar bijna dagelijks updates op verschijnen. En het nest was al besproken voordat de pups geboren waren.
Een reutje is op naam van ons blijven staan en bij mijn broertje gaan wonen, hij heet Olaf, maar ze noemen hem Butters. Over hem zal later meer volgen.

Ook Mystique x Jacob hebben pups, die waren ook allemaal al besproken voordat ze geboren werden. Ook die gaan alweer bijna de deur uit. En ook voor hun geldt dat er bijna dagelijks updates verschenen voor de nieuwe eigenaren op Facebook.

Met Obelix, onze herder, gaat het de laatste tijd minder. Zijn achterhand is erg verzwakt en hij heeft soms moeite om op zijn benen te staan. Een heel enkele keer moeten we hem helpen. We hebben inmiddels al twee keer op het punt gestaan om hem in te laten slapen. Maar geestelijk is hij er nog niet aan toe, in zijn hoofd is het nog steeds een jonge hond. Dat maakt het wel moeilijk. Maar dat de tijd dichterbij komt, weten we wel.

Ook is er nieuw jong leven in de vorm van een black and tan teefje. Ze heet Esprit vom Hagelbach en woont sinds 5 dagen bij ons. Ze is erg leuk en lief. Geen enkel probleem om binnen onze roedel te passen.

Vandaag hebben we een dagje thuis doorgebracht. Het was een lekkere zonnige dag, dus veel buiten geweest. Aan de hand van de volgende filmpjes kun je zien, hoe Esprit vandaag de dag heeft doorgebracht.

Eerst in het hondenbos en dan ziet dat er zo ongeveer uit:




Dan nog even wat graafwerkzaamheden doen met Spurre en de anderen


In de middag nog even helpen met Gaarudi te borstelen en te ontharen.


En dan krijg je dit: 


Een aardig gevuld dagje voor een teckel van ongeveer 10 weken. En een grote vriend rijker. Met dank aan Gaarudi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten