maandag 15 april 2013

Kapers op de kust

Cheyenne is op zich een heel verdraagzaam en zorgzaam moedertje. Maar ze is een moderne moeder. Al in de eerste week had ze zoiets van: "die puppekinderen kunnen best zonder mij slapen". Wel hield ze een scherp oogje in het zeil, er kwam niemand van de andere honden bij de pups en ook gaf ze op regelmatige tijden melk en hield ze de pups keurig schoon. 
Tegen de andere honden gromt ze alleen maar heel diep als ze te dichtbij kwamen. Maar toch mochten ze veel. Enkel Mojo mocht niet te veel en nu blijkt wel waarom. 
Mojo is namelijk schijnzwanger en wil zelf ook pupjes hebben. Vandaag was ze stiekem in de werpkist gekropen, terwijl moeder door de woonkamer liep of misschien in de keuken zat te wachten op een maaltijd. Ineens zie ik een donker koppie door de deur kijken en toen ik verder keek probeerden ook enkele pups al bij haar te drinken. 




Uiteraard is Mojo weggehaald uit het nest, zonder dat moeder het door heeft gehad. Het hekje van de ren laten we maar niet meer open staan. En Mojo? Tja die moet nog maar even geduld hebben.... Haar volgende loopsheid mag ze gedekt gaan worden, dus nog een paar maandjes geduld... Ze beloofd wel een goede moeder te zullen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten