zondag 23 december 2012

Socialisatiedag!

Zaterdag 22 december was het dan eindelijk zover! Iedereen keek er naar uit.... het was socialisatiedag! De dag voor de nieuwe puppybaasjes om met alle pups te lopen en hun voorkeuren uit te spreken. Verzamelen bij ons thuis en met zo min mogelijk auto's naar de stad rijden. Alleen was er zo veel regen... en het zag ernaar uit dat het niet meer droog zou worden. Op het laatste moment besloten om toch maar uit te wijken naar de Intratuin. En dat was een goede zet! De Intratuin had nog genoeg parkeerplaats en het is daar zo groot dat we niemand voor de voeten liepen. En we liepen droog natuurlijk.
 
 
 
Helaas kregen we nog een afmelding van een zieke... dat was natuurlijk wel heel erg sneu. Maar ja daar kun je weinig aan doen, ziek is ziek en wat niet gaat.... dat gaat nu eenmaal niet. Uiteindelijk krijgt zij, Sarah, vast ook wel een hele leuke pup toegewezen.
 
Tegen één uur kwamen we bij de Intratuin, voor de meesten was dit al een feest op zich. Ze maken er daar altijd zoveel werk van om het gezellig te maken. En er is dan ook volop geshopt, toch meestal wel voor de hondjes natuurlijk! Mijn steun en toeverlaat voor die dag, Inga, stond ons al op te wachten.
 
Maar waar het eigenlijk om draaide werd natuurlijk niet vergeten, iedereen heeft wel een keer met elke pup gelopen en er was niet één pupje die raar reageerde op de drukte en voorbij zoevende winkelwagentjes. Over het algemeen werd er juist super gereageerd door het winkelende publiek op de pupjes, mams Harmony en grote pup Beryl.
 
 
 
De meeste pups hadden al aan de lijn gelopen behalve blauw en het teefje, maar ze deden het allemaal prima. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat het allemaal meteen vlekkeloos gaat bij hondjes van 6,5 week oud. Maar sommige hadden er toch aardig de pas in... Het karaktervolle teefje besloot zelf aan te geven welke kant ze op wilde, maar volgens de instructie die ik had gegeven, werd daar uiteraard niet aan toegegeven.
 
"puppppppiiiiiieeee kom dan"
 
 
 
Naast het lopen aan de lijn werd er ook volop geknuffeld door de mensen en deden de pups allerlei indrukken op, mensen in rolstoelen mochten even knuffelen met een pup op schoot en dat werd gewaardeerd hoor.
 
 
We kwamen natuurlijk ook allelei vreemde wezens tegen, sommige bewogen en  waren lekker zacht. Meneer Oranje herkende er kennelijk iets in van onze grote Gaarudi ;-) en meneertje Groen vond het ook wel interessant.
 
 
 
 
En toen was het tijd voor een versnapering, de pupjes konden dan ook even bijkomen van alle avonturen.
 
 
Toen de buikjes weer gevuld waren besloten we toch even met de pupjes bij de kinderspeeltuin te gaan kijken. Even kijken hoe ze reageren op gillende en rennende kinderen, te zien vanaf veilige afstand op een muurtje. Dat was toch wel reuze interessant. En zowaar was het socialiseren met kinderen helemaal compleet toen er een lief meisje op het muurtje kwam geklommen en heeft geknuffeld met de pups. Ik zou haar bijna mee naar huis hebben genomen ;-)
 
 
 
 
 
 
Toen dat weer achter de rug was, besloten we nog even te lopen of de pup te dragen om daarna af te sluiten met wat te drinken en het invullen van een voorkeurslijstje met de naam die de pup gaat krijgen. Dat was deze keer toch redelijk snel gedaan, al was het soms best even moeilijk, want ja eigenlijk zijn ze allemaal zo leuk. Iedere pup stond wel een aantal keren op enkele lijstjes en uiteindelijk kreeg iedereen een pup van zijn voorkeur.
 
De verdeling is als volgt geworden:
 
Heer GEEL is voor Jos en Myriam, hij gaat LEADER heten op de stamboom, roepnaam VLEDDER, hij mag later een beetje speuren. Maar ik denk dat hij bovenal veel in de watten gelegd zal worden en vaak geknuffeld! Of hij nou wel of niet zijn neus zal gaan gebruiken.... er zal veel van hem gehouden worden!
 
Meneer BLAUW gaat naar Ad en Angelique en heet LLOYD op de stamboom, roepnaam MORRISSON. Hij zal een speelmaat worden voor Tooske Teckel en pleegkind van boxer Yoki, dat zal geen probleem zijn met zijn speelse en ondeugende karakter.
 
Mr. GROEN gaat naar Diane en Erik en  heet LOUIS op zijn stamboom, roepnaam CAMUS, hij is duidelijk literair onderlegd. Ik denk een wijs begin voor een eerste teckel!
 
Het ORANJE ventje gaat naar Elien en Maggy en heet LOEBAS, en dat is hij ook wel.... die zal het heerlijk vinden om vaak geknuffeld te worden. En lekker onverschokken mee op pad met de jeugdigde uitstapjes van Elien.
 
Mr. ROOD gaat de gelederen versterken bij Cor, Katia en Eva met teckel Chupa en hij krijgt de sierlijke en verleidelijke naam LUCIANO, dat beloofd wat van zijn charmes. Ze willen een ondeugende en ondernemende teckel, nou dat zullen ze hebben hoor! Ik hoor Cor nog zeggen "het liefst nog met de ondeugende streken van pappie Jumanji". Haha... ik spreek ze nog wel over 2 jaar of zo.

 
Mister PAARS gaat uiteindelijk wonen bij Mathieu en Sarah en hij krijgt de stoere en krachtige naam LOU. Kort maar krachtig... een beetje zoals hij ook is. Hij mag waarschijnlijk vaak mee op tournee met de paarden. 
 
Het vrolijke meisje dat altijd in is voor een robbertje stoeien, wordt een buurmeisje en gaat LAZULI heten. Zij gaat wonen bij Henny en Mario met langhaarteckel Boone, die gaat het nog zwaar krijgen met zo'n ondernemende speelse dame, zie die maar eens te plezieren als je eigenlijk ingesteld bent op een rustig leventje.... daar gaat wat veranderen hoor!
 
En zo is de verdeling rond en kan iedereen nog even dromen over zijn/haar pupje, ze blijven nog even hier wonen, maar in het Nieuwe jaar maken ze allemaal een nieuw begin mee!
 
Lieve mensen bedankt voor deze onvergetelijke leuke middag! Het was geweldig om jullie enthousiasme te zien en de liefde voor de teckels. En mijn grote dank voor Inga... voor haar hulp deze middag!
FIJNE KERSTDAGEN allemaal! Mede namens moeder HARMONY!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten