dinsdag 25 juni 2013

Stamboomwandeling

Zondag 23 juni 2013 was het zover. We hebben zoals gebruikelijk een fikse wandeling gedaan met de inmiddels 8 maanden oude kinderen van Harmony en Jumanji. Van de 7 nakomelingen waren er 5 mannen aanwezig. Een klein beetje hield ik mijn hart wel vast, omdat dit een leeftijd is dat er wel wat haantjes gedrag naar boven kan komen. Ik had dan ook alleen maar meiden meegenomen op deze wandeling. Uiteraard moeder Harmony, de immer vrolijke Beryl, de supermakkelijke Néyah en kleine spruit Mystique.  En Ellen had haar lieve en probleemloze Lafayette ook meegenomen. Ook Carl was weer van de partij met zijn lieve Tibetaantjes. Khyentse zette de boel zoals gebruikelijk weer flink op stelten.



Van het nest waren aanwezig; LIAM, LLOYD (Morris), LEADER (Vledder), LUCIANO en LOEBAS.


Luciano

 Loebas

Lloyd-Morris

Leader-Vledder

Liam

Aan de lijn zag je sommigen wel even verstarren bij de hernieuwde kennismaking, maar zodra ze los waren werd er lustig op los gerend. Ze waren allemaal frank en vrij. Af en toe ontaarde het spel tussen Leader en Luciano wel even in een snauwpartij, maar uiteindelijk na wat vermanende woorden, wisten ze wel wat de regels waren. Het leuke was wel dat ze mij allemaal nog herkenden en er heel goed uitzagen. Je kon ook zien dat het broers waren. Ze mochten allemaal los en daar ben ik als fokker heel blij mee. Een teckel heeft nu eenmaal wat ruimte nodig. Wat een plezier hebben baasje en honden gehad. 



En na afloop was er weer een ruim gedekte tafel. Bijna iedereen had wel iets voorzien, waaronder een heerlijke quiche gemaakt door Myriam (van Vledder). De forse regenbui op het eind kon de pret niet drukken, paraplu's werden te voorschijn gehaald en die hielden ons en de tafel redelijk droog. En uiteraard hebben de baasjes weer een prachtige stamboom mee naar huis genomen. Altijd leuk om de voorouders van je hondje op papier te zien.



Baasjes... allemaal heel erg bedankt dat jullie zijn gekomen voor de wandeling. Het is top om te zien hoe de mannen al flink zijn uitgegroeid, ondanks hun 8 maanden, ik heb wel wat gespierde lijfjes terug gezien, allemaal in topconditie en allemaal even vriendelijk. Tot een volgende keer! Geniet van jullie hondjes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten